Ekat lite tomt
Några dagar sen sist, men det har varit fullt upp hemma. Vi har städat och tvättat hela helgen, så mycket skit som man samlar på sig alltså. Jag har sparat ex antal glossyboxar på grund av att de är speciallådor med olika motiv, insåg ju hur mycket plats de tar upp.. men de är ju fina?
 
Jag har tillbringat helgen med att sitta och sy på en struthätta, var i Solna i fredags efter jobbet med sambon och köpte nytt tyg då det jag har hemma inte hade räckt. Jag hade lite ångest när jag klippte i tyget då det kostade runt 250kr metern, fick nämligen bli 100% ylletyg den här gången då de inte hade färgen jag ville ha i bergdis. Skillnaden är att att bergdis är gjort av återvunnet ylle, dvs det är 100% ylle men det räknas inte som ren ny ull, om ni vill läsa lite mer så kan ni läsa på Svarta kattens hemsida. Det gick iaf bra att klippa ut alla bitar, det var lite meckigt men det gick (jag har för litet bord för sånt här). Började med att fålla alla kanter med linnetråd efter att jag klippt ut alla delar för att undvika att det frassar upp sig, därefter var det ju bara att nåla ihop bit med bit och sy ihop det. Det gick över förväntan bra faktiskt, nog för att det tog mig hela lördagen att fålla allt, men jag hann sy ihop två bitar innan vi gick och la oss. Men igår vart jag klar med att få ihop alla delar med varandra! och jag är sjukt imponerad av mig själv alltså, för att jag är inte alls bra på att sy för hand men med hjälp av några hjältar till vänner så gick det ju. Det som är kvar nu är att sy in kanter etc i öppningen för huvudet då det är lite för mycket tyg där, sen ska jag sy på lite "dekorationer" eller vad man ska kalla det samt brodera. Jag har att göra hela veckan med andra ord, men det är sjukt mysigt att sitta och kolla på en serie eller bara lyssna på musik och sy, igår blev det säsong 1 av Historieätarna i bakgrunden.
 
Klippa klippa, gjorde lite ont i själen.
 
 
Sen har jag tränat i helgen också, det gick väldigt bra i lördags! Jag satte nya PB på löpningen vilket kändes helt fantastiskt. På 3km sprang jag in på tiden 23:57min, på 4.7km sprang jag in på 39:15min vilket kändes så jävla skönt. Men det absolut roligaste var nog att jag sprang 5km i lördags för första gången utan att stanna, jag hade ett bra tempo och det kändes grymt att klara av det! Var så jävla glad alltså. En riktigt bra lördag med andra ord, sen vägde jag mig igår (vilket jag inte skulle gjort, eller jo för annars hade jag inte vetat) och såg att jag gått upp 4kg sen i början på sommaren. Jag är fortfarande ledsen över det här, men jag vet precis varför det här har hänt. Jag har ätit mycket skräp, framför allt massa chips men även choklad och godis, det gör ju inte att man blir mindre direkt. Så på ett sätt var det bra att jag fick det där uppvaknandet igår och andra sidan så är inte vikten det viktigaste utan att jag utvecklas i träningen men jag vill verkligen inte upp 100kg igen eftersom jag kämpat så mycket för att komma ner under och nu ligger jag på 99kg och är nog inte långt ifrån att pinga över till 100kg. Men det är bara att ta nya tag och skärpa sig nu resten av sommaren, jag har iaf hållt igång träningen även om det varit mindre med pass. Igår var jag på gymmet och sprang 5km och tränade ryggen, en bra träningshelg. Jag misstänker också att jag samlat på mig mycket vätska också, men det är ju helt klart skräpet som gjort att jag gått upp.
 
 
Anonym

Glöm inte att varv löpträningen med PW och vila! Max 3 riktiga löppass i veckan och aldrig öka distans samtidigt som tempo!
1-2 pass med tidspress på en given strecka och 1 pass med maximal distans kommer ge bättre resultat på sikt!

Förbättrade mina tider/ km med nästan 1 minut genom att löpa mindre frekvent men mer strikt!

Svar: Okej :) Tack för tipset! Det får jag allt ta och prova.
Alexandra

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress