Hantverk & nya tyger
Jag hoppade faktiskt över gymmet igår och drog ut till solna istället efter jobbet. Planen var att sambon också skulle med, men han orkade inte så jag fick åka ensam. Hur som helst så åkte jag till Svarta Kattens handelsbod, alltså jag älskar den här affären! Köpte ett mörklila linnetyg och sedan ett grått i ylle, samt ett band och snöre så jag kan knyta väskan. Hittade ett mönster igår på en vikingapung som jag tyckte om, vi får se hur det här projektet kommer gå. Tanken är iaf att jag ska ha ylletyget utåt och sedan det lila linnet på insidan, kommer att förvara mina broderier och andra sytillhör i den när vi är iväg på medeltidsevents. Jag har ju värsta feta bilden av hur den kommer se ut och kommer troligen bli sjukt besviken på mig själv om jag inte lyckas få den så snygg som jag verkligen ser det framför mig. Tanken är också att jag ska brodera på den, så jag kollar på mönster just nu eftersom jag vill brodera på den innan jag syr ihop alla delar. Det enda jag fuskar med är tråden till broderiet, det köpte jag på panduro men jag kör mer på inspirerat än historiskt korrekt just nu. Måste bara skaffa en symaskin också för jag har inte lust att sy en hel klänning för hand, även om det skulle vara en utmaning!
 
Eftersom jag ska ha mens snart så är jag ett stort PMS monster dessutom, så allt som gick fel igår när jag kom hem fick mig att gråta. Till slut satte jag mig ner och klippte ut alla delar och sen sydde jag filtstygn runt delarna i ylletyget, vet inte om det behövs för det verkar inte frassa lika mycket som linnet men jag gjorde det iaf. Det tog sin stund men jag kollade på salve samtidigt och slappnade av, riktigt skönt faktiskt. I helgen får vi se hur långt jag kommer, jag ska iväg med sambon på grillning ikväll men imon har vi tvättid så då kanske man kan sitta på balkongen om det är fint väder och sy lite medan maskinerna går.
 
Jag har även bestämt för att göra om bloggen igen, dvs byta domännamn och hela helheten med bloggen. Jag kommer fortfarande skriva om min träning och de framsteg jag gör, men jag har så mycket vid sidan av som jag också vill dela med mig av. Det blir liksom svårt och bara gränsa av vid träningen och speciellt när jag de senaste månaderna har börjat med diverse projekt. Jag hoppas ni har tålamod och förstår mig, det blir lite vimsigt det inser jag ju själv men jag har inte riktigt glöden att bara skriva om träningen har jag insett.
 
Gårdagens tyginköp och mönsterurklipp, saxen är ett av mina favoritköp fortfarande! Klipper dock inte tyg med den, det har jag en dedikerad sax för som svärmor gav mig i julklapp!
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress