Bättringsvägen & figursydd
 
Klart jag startar ett nytt syprojekt innan ylleklänningen är helt klar! Varför inte sy en figursydd klänning när man ändå är i farten. Eftersom jag legat hemma sjuk så kan man ju inte gå ut och njuta av sommarvädret som alla andra gjort i veckan, satte mig dock på balkongen medan solen var framme för att få lite sommar feeling åtminstone. Ägnade hela kvällen igår åt att rita och klippa ut mönster till en ny klänning jag ska sy i linne för att ha när det är varmare ute och jag ville ha lite färg så turkost fick det bli. Passande till den blåa ylleklänningen också. Det här mönstret har jag inte använt innan, det kommer bli minst intressant om jag lyckas med det här och jag hoppas ju även bli klar innan medeltidsveckan. HUR det ska gå får vi se, men jag hoppas och tänker att är jag ändå sjuk kan jag tillbringa tiden hemma med att sy.
 
Stressen har inte riktigt släppt och antagligen därför som jag känt mig risig hela veckan, den gör en ju inte piggare. Väntar på ett sista intyg som jag kan skicka in till bostadsförmedlingen och jag hoppas det kommer imorgon, därefter har jag skickat allt de begärt och hoppas det här går i hamn och att vi blir godkända som hyresgäster. Varit två veckor av ren stress och antagligen det som triggade förkylningen :(
 
 
Tada! Måste säga att jag är imponerad av mig själv att jag sytt allt för hand, det är lite kvar att göra på den men jag har slut på linnetråden och får vänta tills nästa vecka när jag är tillbaka i Stockholm. Finns en handelsbod i Solna jag brukar handla i, så ska dit och köpa ett par rullar så jag har på lager här hemma. Kör för tillfället på vanligt sytråd, får se hur det kommer sluta men värt ett försök. Nöjd med klänningen, för att vara första klänningen jag syr för hand så är jag stolt. Nästa projekt kanske blir bättre, övning ger färdighet!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress