Linneklänning & sjukstuga
 
Så himla stolt över mig själv! Jag har nu sytt klart min allra första linneklänning, efter oändligt många stick och frustration så är den klar! Det blev en enkel första klänning, men jag har redan fått blodad tand på hur nästa linneklänning kommer att bli. Nu håller jag på att sy in kanter på ylleklänningen och sen ska jag dekorera den med lite broderi samt band som jag tänkte åka och kolla på i veckan. Sjukt nöjd, de hann bli klara innan medeltidsveckan dessutom haha. Jag är imponerad av mig själv alltså.
 
Dekorationsmässigt blev det inte allt för mycket på just denna klänningen. Jag gjorde lite vid urringningen och sen vid handlederna. Funderar på om man ska göra något mer, men jag är inte helt 100 så jag avvaktar lite. Ser just nu fram emot att få klart ylleklänningen som även den är en enkel version och inget riktigt drömprojekt, men jag ville göra en enkel första gången jag syr i ylle och är ändå ganska nöjd med resultatet där också. Har en struthätta i korallröd som jag tror kommer gå bra ihop med ylle klänningen.
 
Det är sjukstuga här hemma, vi vaknade med halsont och feber igår och jag sov eller mindre hela dagen. Så vi kurerar oss, jag sitter och syr samt kollar på historieätarna. Det var fint väder imorse när vi gick upp men det ser ut som regnet kommer ikväll så man kanske skulle tända lite ljus här hemma och fortsätta sy. Jag mår bättre idag dock, så förhoppningsvis är jag kry om en dag eller två igen. Tycker det är fruktansvärt tråkigt att vara hemma och sjuk, men bara kurera sig så man kan dra till jobbet asap.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress